Ads 468x60px

23 Mayıs 2011 Pazartesi

ARILIĞIMIZDA SON DURUMLAR, RESİMLER, VİDEOLAR VE UYDUDAN GÖRÜNÜMÜ


Arılığımızda durumlar gayet iyi... Böldüğümüz kovanlarda; ikisinde ana görüldü, bir tanesinde sadece günlük yumurta görüldü... İkinci oğulun anası kayıp o da bir çıta var ya da yok; onu da birleştirdik... İki güçlü koloniden bir tanesi oğula beyletmişti, onada kat verip alan açmıştık oda meylinden vazgeçmiş çalışıyor... Emanet kovanları boşaltık; sahiplerine vereceğiz... Allah razı olsun... İkinci el 15 tane kovan aldık... Eskinin derdiyle uğraşacağına yenin borcuyla uğraş... Bağ bahçe işleri son sürat... Dağdan getirdiğim kekikler çok güzel yeşermiş... Evin arkasındaki bahçede çilekler harika görünüyorlar baya bi çilek var... Arıcılığa ilk başladığım sen aldığım beş adet çiftleştirme kutusunu bu sene arılandırdım... Bu kutulara topladığımız, elimize doğan analardan koymuştum, şuan iki tane ana var ve yumurtluyorlar. Diğer üç ana kayıp... Kısa başlıklar halinde bahsettiğim bu olaylar aslında her biri bir yazının konusu olacak şekilde... Ama boğumu 'arifler' takip ediyor... Onlar da ne demek istediğimi anlıyor...
 
Bu yazımda bolca resim, video ve arılığımızın uydu görüntüsünü paylaşmak istedim. İyi seyirler...
 


Arılarımız dayımın elma bahçesindeler. Elmaların çoğunluğu bodur.


 

Oğulları aldığımız ağaç



Elmalar hala çiçekli...


 
Komşu bahçeden vişne ağaçları...


Yoncalar ve bir sürü ot iç içe...


 
Tohuma kalkmış karahindiba. Acaip şifalı bir bitki karaciğer dostu...


Evin arka bahçesindeki naneler. Biçilecek kıvama geldiler. Dün yarısı biçildi. Nane de acaip şifalıdır. 


Bir av macerasında köklerinden yolup bahçeye dikdiğim kekikler çok güzel yeşerdiler. Bu görüntüler bir hafta önceki görüntüler, şimdi daha bi güzeller. 



Bu resim biraz bulanık çıktı ama paylaşayım dedim. Kekiklerin arasında bir dereotu buda acip şifalı. Guatırı olanlara şiddetle tavsiye ederim. Zayıflamak isteyenler yemeklerden 15 dakika önce bir tutam yesinler. Ne iştah kalıyor ne halsizlik. Hormonları düzenliyor. Saymakla bitmez.  



Kekikler iki üç yere dikilmişti, bunlarda bahçenin başka bölümünde olan kekikler. Kekik akciğer dostu. Soğuk algınlığına iyi geliyor. Direnç verici acaip yararlı bir bitki... 



Arka bahçeden bir görünüm. Az bir kısmı görünen karşıdaki inşaatta bizimkilerin yeni evi. Allah nasip etsede bi bitirebilseler. Geçen sene başladılar. Vakit ve nakite takıldılar. 




Maydanoz. Ne diyim. Acaibin acaibi faydalı. Boğaz, kulak, diş iltabında bir tutam ye sabah akşam. Bak gör neler oluyor. Karaciğer yağlanmasına bire bir. Sabahları limonla birlikte bir tutam kaynatıp aç karnına içeceksiniz... 



Marul... Mayndanozların arasında çıkmış. Marulun faydalarıda saymakla bitmez. Ama en büyük faydası çiğköfteye sarılınca oluyor... :))) 




 Çilekler bir kaç çeşit var. Naylonun içerisine dikili olanlar 'yedi veren' diye tabir edilenler bu yerdekiler ise yerli ve çileği askıda olan cinslerden.



 İnşaatın pencerelerine yerleştirmiş olduğum çiftleştirme kutuları. Bu iki kutudaki analar çiftleşmiş ve yumurta atmaya başlamışlardı. Dün baktığımda yavruda kapatmışlar. Kovanlarımız ilk geldiğinde bir kovan anasızdı ve içinde çıkmış ve çıkmak üzere olan bir sürü ana vardı. Tabi arı satan kişi bizim iyiliğimiz için yapmış. Biz bölecekmişizya o yüzden anasız arıyı vermiş bize bölünce hazır ellerinde ana olsun diye. Böldüğümüz kovanların hepsi analarını kesti ve kendileri yeni ana yaptılar. Dünkü kontrollerde daha yeni yeni yumurta atmaya başladılar. Artık arıları satan arkadaşın bizi nasıl düşündüğünü anlayın.


 Bunlardaki analar kayıp...




Bunlarda böğürtlen fideleri. Böğürtlenlerin dallarını üç boğum kesip iki boğumunu toprağa gömüyoruz o filizleniyor kök salıyor. Bir sürü fidan oldu elimde. 


 Bu baya bi güzelleşmiş olanlarından.


Bunlar henüz küçükler...



Arılığımızın bir videosu

 
 
 
 
 
 
 
 

Buda arılığımızın bulunduğu köyümüz ve bahçenin uydudan görünümü...


Selam ve dua ile...

1 yorum:

  1. sayın
    mustafa doğan
    balpetek08.blogspot.com
    adersine bakın dünyada sadece karnıol arısımı sakinmiş gözünüzle görün
    bu vido 2011 maysı ayında çekildi
    ve 50 adet arı var burada

    arıcılıkta kural şudur

    arı melez ve bozuk değilse
    her arı sakındır
    başarılar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...