Ads 468x60px

10 Mayıs 2011 Salı

MAYIS AYI: OĞUL AYI... NERLER YAPTIM ANLATAYIM.


Evet...

Bugüne kadar neler yaptığımı paylaşayım.

İki güçlü kovana kat attım. Kuluçkalık dediğimiz bölüme 10 adet ham peteği koydum. Üstlüğe de arılı çıtaları yerleştirdim. Daha sonra 2 ve 9 çıtaların olduğu yere boş çıta koydum. Bu boş çıtalar varao ile mücadele içindi. Bu iki güçlü koloniye kat atma esnasında laktik asit yaptım. Diğe kovanlarda faaliyete geçtiğinde onlarada yapacağım.



Güçlü olan koloniden bir tanesi niyeti bozmuş. Ana arı yüksüğü temzliği yapıldı. Ana arı gayet sağlıklı ve hatta bazı memeleri kendisi bozmuş. Nasip olursa şuandaki 8 kolonin ana arılarını peyder pey değiştireceğiz.

Arılar benim daha önceki arılarıma nazaran sakin. Bakım yaparken insana sarmıyor bunaltmıyor. Ancak kovanların önünden geçtiğinizde yada karşısına geçildiğinde bir kaç muhafız kimlik sormaya geliyor :)))
Bahçe köyün içersinde ve diğer bahçelerde çoluk çocuk çalışanlar olacak. Bu yüzden heyşeyden önce sakin bir arıyla çalışmak zorundayım. Benim maskem körüğüm olabilir ama çevremdeki insanların yok. Ve hiç birimizin bir başkasına zarar vermeye hakkımız yok.

Kiraz çiçekleri ve vişneler iyi nektar kaynağı. Soğan ekmi yapmış olduğumuz vişneliğimize gittiğimizde her yer arı uğuldaması doluydu. Gözlerim oğul aramadı desem yalan olur. İki gün üst üste oğul yakalayınca her ağaçta oğul varmış gibi geliyor insana :))

Akşehirde kovan sıkıntısı var. Yada bu sıkıntı bende var. Kaliteli ve uygun fiyata kovan yapan bir kul bulamadık. İkinci el kovan alalım dedik. Onuda 30 tl istiyorlar kullanılmış kovana, 30 a onu alana dek 20 daha katar sıfırını alırız. Ama mesele sıfır almakta değil. Alınan sıfır kovanlarda üç beş ay sonra patlıyor çatlıyor. Derken  internetten bi bakayım dedim. Ispartada satılık ikinci el kovan bulduk. 15 kovan varmış üstlüklü 10 ar çıtalı ve 2 yada 3 yıl kullanılmış. İçerisinde kullanılmamışlarda varmış. Anlaştık ve kovanları satın aldık. Çevre arıcılardan emanet aldığımız 4 kovanı; yeni kovanlarımız gelir gelmez teslim edeceğiz. Arıcı dayanışması hakikaten çok güzel olyur. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Bu da bizim emekdar düldülümüz. Arabadan kurtulunca bununla idare ediyoruz. Bu resmi koymamdaki sebep Ali ŞEKERLİ abime geçmiş olsun demek içindi. Ali abimiz bloğunda çalınan eşyalarından bahsetmiş. Bende buradan geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Rabbim şerlilere fırsat vermesin beterinden saklasın. Bu bizim emektar düldülde evin öndünde çalınmıştı, yakın zamanda yaklaşık bir- bir buçuk ay önce. Ama yol çeviren polisleri görünce bırakıp kaçmışlar. Sultan dağı polisi motorları kurtarmış ama adamlar kaçmış.

...İşyerimizn bahçesindeki sarmaşık ve taze yaprakları...

...hercayiler...




Aslında yazacak çok şey vardı ama kısa sürede insanın aklına gelmiyor. Aklımda arılar, gözlerim oğul arıyor. Bir hafta sonuda bu halet-i ruhiye içerisinde geçip gidiyor...

Selam ve dua ile...








4 yorum:

  1. Selamünaleyküm

    Abi işler hızlanmış maşallah sen işi sıkı tuttunmu mutlaka gerisi gelecektir Hz. ALLAH kolaylıklar versin. Motor işi çok sevindirici inasan elindekini kaybedince mutlaka üzülüyor sanki kaybettiğini bulmak almaktan daha sevindirici. Bereketli bir sezon geçirmen dileği ile...

    YanıtlaSil
  2. Adamın birisi devesini kaybetmiş. "Devemi bulana iki deve hediye edeceğim." Demiş. Bunu duyan vatandaş adama sormuş:"Arkadaş sen bir deve kaybettin, bulana iki deve veriyorsun. Bu nasıl iş?"
    Bunun üzerine adam cevap vermiş.
    "Sen yitik malın bulunma sevincini bi bilsen..."

    Hakikaten iğnesi yere düşse insanın gözü yerde kalıyor. Mal canın yongası. Demişler Rabbim herşeyin hayırlısını versin.

    Nasip olursa acemiliğimizi yavaş yavaş atıyoruz. Bazı uygulamaları yeni yeni yapıyorum. Ve cesaretle alışılmış olandan öteye. Dünyanın kabul ettiği doğruları yapmaya çalışıyorum. Teoride baya bir bilgi birikimimiz oldu siz dostların vesilesiyle. Bu formların, blogların hakkı ödenmez. Bilgi kimsenin malı değil. Bildiklerini paylaşan, esigemeyen ve yardımcı olan tüm dostlardan Allah razı olsun. Dediğin gibi bu ay özellikle işi sıkı tutmak gerek.

    Tüm dostlara hayırlı sezonlar...

    YanıtlaSil
  3. YENİ SEZON HAYIRLI OLSUN
    BAŞARILAR

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Taşkın abi. Cümlemize hayırlı olur inşallah.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...