Ads 468x60px

13 Ekim 2010 Çarşamba

KIŞ KAPIYI ÇALMADI. DİREKT İÇERİ DALDI...

    Sonbaharı yaşamadan kışı yaşıyoruz. Yüksek yerlere kar bile yağdı.

    Her zaman söylediğim ama kendimin bile ihmal ettiği bir nokta var, o da; 'arılar soğuktan değil açlıtan ölür' noktası. Sanki arılar üşüyormuş gibi geliyor ve bu gerçeği gözardı ediyorum. Belkide az arım olduğu içindir.
   
    İşyerimin bahçesine koyduğum bir kovan arımı, etrafta bulunan yaramaz veltler rahtasız etmişler ve tepe taklak yere düşürmüşler. Kovanın etrafına bir ip bağlamışlar ipi uzatıp beş on metre öteden asılmışlar. Tabi kasa üzerinde duran kovanım tepe üstü yere çakılmış. Allahtan çok fazla bi hasar yok.
  
    Zaten kışlatma için tam manasıyla hazırlık yapamamış olmanın verdiği sıkıntıya bir de kovanımın rahtasız edilmiş olması ve hala bu ihtimalin var olması eklendi. Tabi uygun bir yer bulur bulmaz kovanı buradan transfer edeceğim.

    Evet, bu sene kış kapı çalmak yerine direkt paldır küldür kapıyı kırıp daldı içeri...
   
    Burada hiç görmediğim kadar kuş ve özelliklede sığırcık kuşu gördüm. Meğer, bir yede sığırcık kuşu çok olursa o yerde, o sene kışın sert geçeceğinin göstegesiymiş. Birden kışın böyle selamsız sabahsız bastırması bu teorinin doğru olabileceği kanatini oluşturdu bende. Tabi hüküm Allahtan. Mevlam tüm arıcılar ve tüm fakir fukara için hakkımızda hayırlısını versin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...