Ads 468x60px

12 Nisan 2017 Çarşamba

KARNİYOL'UN ÖZELLİKLERİ...



İşyerimizin bahçesinde bulunan damızlık karniyolumuz. Karniyol arısının özeliklerini arıcı arkadaşların kendileri tecrübe etmeliler bence. Şöyle ki ne desek boş. Bu arıyla çalışmak gerek bu arıyla haşır neşir olmak şart.

Bu arıda bir şey dikkatimi çekmişti. Bu olay arkadaşım Hasan'nın da dikkatini çekti. Olay şu; sabah erken saatte bu arı çalışmaya başlıyor. Hava soğuk bizim yerli arılar çıkmazken bu arılar sabah erkenden başlıyorlar çalışmaya. Bu özellikte hiç yabana atılacak bir özellik değil bence. Belki bazı karniyollar da bu özellik olmaya bilir ama bizim çoğu karniyolumuz da bu özellik var.

Arılarımı koymak için kiraladığım tarlaya bir ağaç ev bir sera çok sayıda lavanta ve adaçayı dikimi gerçekleştirdim. Bakalım Rabbim neler nasip edecek.

Resimde ki kişi mahalle muhtarımız Mahmut Ateş saolsun çok iyilikleri dokunuyor. O nun vesilesiyle bir çok işin üstesinden geldik . Rabbim razı olsun. Geçen sene fazelya dikmiştim çimlendiremedim çıkmadı o alana bu sene nohut ekdik aralarına da karpuzla kavun tohumu serptik. Bakalım Mevlam neler nasip edecek.










0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...