Ads 468x60px

20 Ekim 2016 Perşembe

Rızkın on da dokuzu ticarettedir.




Önce selam, sonra kelam.

Selamün aleyküm değerli dostlar. 

Biraz da ticaret yapalım dedik. Elimizde bulunan ve eşimize dostumuza verdiğimiz, kendimizin çoluk çocuğumuzla tükettiğimiz gıdalardan tavsiye ediyor ve dileyenlere gönderiyoruz. 

Bal konusu gerçekten derin bir mevzu. İlerde çok şey yazar konuşuruz ancak, şimdilik bana; "İyi balı nereden bulacağız kimden alacağız?" diye sorduklarında söylediğim şey; "Güvendiğiniz bir arıcı var ise gidin ondan alın." diyorum. Çünkü güven çok önemli. Arıcılığa başladıktan sonra bal konusun da nedenli hilelerin yapıldığını gördük ve duyduktan sonra artık bu işin gerçekten çok ciddi olduğunu anladım. Etrafıma bakıyorum yediklerimize içtiklerimize çok az  dikkat ediyoruz. Hatta hiç dikkat etmiyoruz.

12 Ekim 2016 Çarşamba

En büyük arı zararlısı nedir?



En büyük arı zararlısı nedir?

Evet soru bu. Çok önceleri yazmıştım. Gene değinmeden edemeyeceğim.

Arının en büyük düşmanı; ne varroa, ne hastalıklar, ne kış, ne soğuk, ne açlık, ne de ayı,

hiç biri değil. Arının en büyük düşmanı insan....

Aynı zaman da arıcının da en büyük düşmanı insan...

8 yıldır bu işle uğraşıyorum ve bu kaçıncı taciz kaçıncı hırsızlık şaştım. Ne isterler bu şeref yoksunu varlıklar arılardan, arı malzemelerinden. 

8 Ekim 2016 Cumartesi

Kek mi? Şurup mu? İnvert mi? Glikoz mu?



Arı beslenir. Beslenmesi gerekir. Arının tüm faaliyetleri bal a endekslidir. 

Organik bal üretim tebliğin de dahi organik şekerle beslenmesi gerektiği yazar. 

Ancak toplumda bir ön yargı var ve bilip bilmeden herkes bir şeyler söylüyor. Bal satın almak isteyen kişi direkt "Arıya şeker veriyor musun?" diye soruyor. Ben de diyorum ki keşke herkes şeker verse.

Eğer bal satışı yapıyor iseniz, bal üretirken dikkat etmeniz gereken husus arıyı ne zaman ve nasıl besleyeceğinizi iyi ayarlamak olacaktır. Bal satan bir kişi kendi yemediği veya çoluğuna çocuğuna yediremeyeceği balı asla satmamalıdır.

1 Ekim 2016 Cumartesi

Arı Kışa Nasıl Hazırlanır.



Arıcılık bir çok faktörün etki ettiği, kontrolün asla yüzde yüz elimiz de olmadığı bir meslek.

Bu faktörlerin belli başlılarını bilmek farkına varıp tedbir almak başarımızı artıracaktır.

Yeni başlayan arıcı arkadaşların geçtiği yollardan bizler de zamanın da geçtik. Merak ettiklerimizi sorup durduk. Bir kaynaktan yetinmedik. Abilerimizin ya da okuduklarımızın gidip tam tersini yaptık. Battık çıktık ama belli bir birikim ve tecrübe kazandık. Kış mevsiminin yaklaştığı hatta resmen geldiği şu günlerde arılarımızı acilen kışa hazırlamalıyız.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...