Ads 468x60px

24 Temmuz 2011 Pazar

Sanal Alemde Arıcılık

2009 Yılında arıcılığa başladığımda. Şevk ve heyecanla internette hummalı bir çalışmaya girdim. Arıcılık hakkında ne var ne yok aramaya koyulum.


Burada paylaşamadığım fakat, bir çok arıcının hala denemediği birçok değişik uygulamayı sanal alemde öğrendiğim ve
  kendi düşüncelerim ışığında uyguladım. Teoride çok ama çok bilgi birikimim oldu. Bu birikimin çoğunu internette tanıştığım dostlarımdan öğrendim.


Bunca pratiğin teoriye dökülmesi gerekir; yavaş yavaş onu da yapmaya çalışıyorum. Sanal alemde öğrendiklerim uygulamaya çalışıyorum.


Bundan sonraki düşüncem bu uygulamalarımı insanlara yararlı olacak şekilde düzenleyip Bloğumda yayınlamak olacak.


Bilginin paylaşıldıkça değer kazanacağı ve çoğalacağı inancındayım. Bildiklerini gizleyenler ‘herkes bana ram olsun’ diyenler selin önündeki bir settir ve bir gün mutlaka yıkılacaktır.


Evet, bence bu sanal alem önemli bir araç; hem iyiye, hem de kötüye kullanılabilinir. İnşallah biz iyiye kullananlardan olur ve insanların hayır duasını alırız. Öbür tarafta kimin, kimin duası ile, kurtulacağını Allah bilir.


Alem sanal olabilir ama; dostlukları, bilgi, birikim ve de paylaşımları, hayat kadar gerçek…


Bu alemde tanıştığım tüm dostlarıma ve arı sevdalılarına selam ve saygılarımı sunuyorum.


Son olarak arılarımızdan bahsedeyim. Bal sağımı yapacağız ama harman döneminde olduğumuz için beklemedeler. İnşallah aksi bir durum olmadan ve çok geç kalmadan sağarız.


Selam ve dua ile…

9 yorum:

  1. Mustafa kardeşim selamlar,
    Paylaşımların çok güzel seni tebrik ederim,güzel çalışmalarında başarılar dilerim,kolay gelsin,hayırlı sezonlar.

    Selamlar Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Mehmet abicim Teşekkür ederim.

    Arıyı çok ama çok sevmeme rağmen bu işi bırakmak zorunda kalıyordum.
    Hala üzerimde etkisi süren arı saldırısından sonra bırakacaktım. Taki sizin arılarınızı tanıyana dek ve Ali abinin hediye olarak gönderdiği karniyolu görenedek...

    Art niyetsiz paylaşımlarınız ve Ülkemiz arıcılığına katkılarınızddan dolayı sizlere çok ama çok teşekkür ederim.

    Sanal alemde arıcılık olurmu? Olur... Hemde alası olur...

    Bunu bizlere gösterdiğiniz için ne kadar teşekkür etsek azdır.

    Allah sizlerden razı olsun. Rabbim her iki cihanda da sizleri bunaltmsın.

    YanıtlaSil
  3. Mustafa bey,paylaşımın çok güzel nasıl teorik bilğini geliştirdiğini özetlemişsin.Çok bilğili olduğunu iddia edenler bile bu bilğileri nerden kimden öğrendiklerini bile paylaşamamaktalar.Saglıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Vecdi abi.

    örneğin: Sanal alemde Mehmet abiden öğrendğimi kısa mesefe koloni taşıma yöntemini uyguladım ve harika bi yöntem başarılı oldum.
    Ali Türk abininin pisleyen kovana müdehalesini uyguladım ve başarılı oldum anayı kabul ettiler ana yumurtlamaya bile başladı yanlız bi hatam oldu beslemeyi unuttum ve ilerleyen günlerde anayı kesmişler. Sonra sizin ana arı kabulündeki yazınıda çok güzeldi. Daha neler neler var saymakla bitmez...

    mirilinin dediği gibi bu alemden alınan bilgileri uygulayıpta başarısız olanlar önce kendilerine bi baksınlar. Ki buradaki paylaşımlar, içtenlik, samimyet dostluk, gerçek alemde eşine zor rastlanır şeyler.

    Allah hepinizden razı olsun. Ülkemiz arıcılığı adına bence çok önemli şeyler bunlar...

    YanıtlaSil
  5. Sayın Doğan ,kimi insan vardır yarım dolu bardağı görünce a ne güzel yarısı dolu der,diğeride niye bunun yarısı boş der,bz her halukarda birinci örnekten olalım,etrafımızda iyi şeyleri paylaşalım,işimizi geriden geleceklere daha iyi öğreterek haz alalım.Paylaşılmayyan bilgi bilgi değildir zaten.Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. Evet İlhami abi sözlerine katılıyorum. Herşeyin bir zekatı vardır. Bilginin zekatı da paylaşmaktır.

    YanıtlaSil
  7. Selamünaleyküm

    Abi bu arıyı usulüne uygun kullandığın sürece biiznillah sorun yaşamassın. yapılan işlemleri birebir takip ettinmi gör bak 5 çıta arı nerelere gelir neler yapar sen bile şaşarsın.

    hayırlı günler...

    YanıtlaSil
  8. Aleykümselam Fatih Üstadım.

    Kesinlikle katılıyorum.

    Karniyolu incelerken Maşallah demeketen kendimi alamıyorum. Bu farkı ben görebiliyorsam, usta arıcılar hayli hayli görebilir. Ki bence görüyorlar kimisininde işine gelmiyor. Arıyı suçlamak en kolayı...

    YanıtlaSil
  9. Mustafa ben yayınlardaki bilgileri kast ettiğimde bir çok kişi kızar. Bir paylaşım yapılmış ise içine mutlaka bilgiler sıkıştırılmalı, noktalı vürgül lü ve ne olduğu belli olmayan soru işaretleriyle paylaşımlardan kim ne anladı bilemiyorum.Paylaşımlarda magazin de olmalı insanların tebessüm etmeye ve gülmeye de ihtiyaçları var.

    Sanal alem arıcılığımız kısa sürede geliştirdi diyebilirim, bunun yanında kutup ve guruplaşmalar da oldu. Fakat kimin ne yaptığı ortada durmakta. Herkes bildiği yolda yürümeli, iyi ve kötü zaman içinde ayrışıyor.

    Ortam sanal ama bilgiler emeklerden derlenip karşınıza geliyor, bir çok kişi gibi oturdugumuz yerden makale ve kitaplardan yazılar yazılmıyor, zaten o tür yazı yazanların ne videolerı ne arılıkları nede resimleri var.

    Çok şükür güzel bir ekip oluştu, ekipteki kişilerin karakter yapısı genelde aynıya yakın bazen bakarım, hani derler ya yıldızımız barışmadı diye, bizimde yıldızımızın barıştığı kişiler, ortak karakterlerde toplanmış kişilerden oluşuyor.

    Sonuçta arıcılıkta bir sıkıntı olduğunda sorabilecegimiz bir forumumuz var. Tecrübelerin yıllarca yayınlandığı bloklarımız var. Binlerce resim ve altına atılan yazılar buraya kendiliğinden gelmedi.

    Sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...