Ads 468x60px

2011'in İlk Hasadı Yapıldı...

Dün bölmelerde bulunan ve katlı kovanımzıda bulunan balları alıp, sağımını yaptık.

Sağolsun Hasan kardeşimin sağım makinasında, onunda yardımıyla sağdık ve bir teneke bal aldık. Bu sene bal almayıda düşünmüyorduk. Ama nasip olunca oluyor. Bu sene bizim burada ki arıcıların hepsi sağım yaptı ve gayet iyi bal aldılar. Bizim açımızdanda çok iyi bir sezon oldu. Üç kovan arımız 10 kovana çıktı.
Ve bir tenekede balımız oldu. Seneye Allah kerim...

Bundan sonra süratle teşvik beslemesi ve ilaçlama yapacağım kontrollerde kanatsız arıya rastladım ve bu hiçde hayra alamet değil. Varoa ile mücadeleyi bir takvime oturtup, sistemli bir mücadele yapmam gerek.

Her geçen gün ve her geçen yıl yeni şeyler öğreniyor uyguluyor ve inşallah dahada iyiye gidiyorum. Teoride bildiklerimi pratiğe döküyorum. Bazı şeyler uygulanarak dahada iyi öğreniliyor.

Tüm arıcı dostlarımızın hasatları hayırlı olsun. Rabbim emeklerini zayi etmesin...

Bu arada tek başıma balları aldığım için ve aceleden gene resim ve video alamadık son anda Hasan bi resim çek deyince cepten iki resim alabildim. :(((

7 yorum:

Mehmet Yüksel dedi ki...

Mustafa kardeşim S.a hasatın hayırlı ve bereketli olsun,hayırlı sezonlar diliyorum,selamlar.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Doğan hasatınız bol olsun

Mustafa Doğan dedi ki...

Aleyküm Selam. Mehmet ve ilahmi abilerim. Çok teşekkür ederim. Daha önceleri arıcı arkadaşla marmarise göndermiştim iki kere oradan çam balı gelmişti ben görmemiştim. Ama bu çiçek balını burada kendim içinde olarak almam çok büyük bir zevk çok mutlu oldum. Rabbim cümle arıcımızın emeklerini zayi etmesin.

Hasan ALPEREN dedi ki...

Hasadınız hayırlı, ürününüz bereketli olsun.

Erdoğan BAYKAN dedi ki...

Mustafa Bey,

Hasadınız bereketli olsun(ki siz zaten bereketli olduğunu belirtmişsiniz). Rabbim bereketini daha da arttırsın.

Selamlar. İyi çalışmalar.

Mustafa Doğan dedi ki...

Hasan ve Erdoğan abilerim Teşekkür ederim. Rabbim cümlemizin balını bereketli etsin.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Mustafa bey hasadın bereketli olması dileğiyle saglıcakla kalın.