Ads 468x60px

29 Mayıs 2013 Çarşamba

Arılığımı Tanıtayım



 Evet Sevgili Dostlar....

 Arılığımın görünümü ve arılarıma uyguladığım varoa mücadelesinden bahseden videomu sizlerle paylaşmak istiyorum.

  Bu arada arılarım için iki tip suluk sistemi yaptım. Birisi su damlama yöntemi diğeri boş tenekeye su koyup içini arıların boğulmalarını önleyecek suda yüzen malzemeyle kaplamak suretiyle oluşturduğum sistem.

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Kütük içinden oğul arı alımı

 Sevgili takipçilerim. Bu cumartesi benim için baya bi yoğun geçti. Bir abimizin bahçesinde boş söğüt kütüğünün içine yuva yapmış arıyı almaya çalıştık.    İlk defa bir kütüğün içinden arı alıyorum. Bu yüzden çok büyük yanışlarım oldu. Bunu sizlerlede paylaşmak istiyorum.   Bir kütüğü üstten kestik. Böyle kesince içerisi talaş doldu. Yandan pasta dilimler gibi kesmek gerek. El sığacak kadar bi açıklık oluşturduktan sonra ise, petek petek keserek kovana nakletmek gerek.   Kovanın içine petekleri ...

23 Mayıs 2013 Perşembe

Türk Arıcılığına Hizmet

  Ben bu işe başladığımda, bu işin olumsuzluklarını fazlasıyla abartanlar olmuştu. Ama, insanoğlunun Allahın izniyle üstesinden gelemiyeceği şey yoktur.
 
  Zamanla ve gerçekten samimi dostluklarla kısa sürede bu işin inceliklerini öğrendim ve hala öğrenmeye devam ediyorum.
 
  Bilmenin, öğrenmenin sınırı yok.
 
  Hele, bu arıcılıkta daha keşfedilmedik çok şeyler olduğuna inanıyorum.


9 Mayıs 2013 Perşembe

Rabbimin Lütfu sonsuz.

 Allah razı olsun. Ali Türk abimin vermiş olduğu arılardan sonra, şimdide eski ortak dayıoğlu iki kovan arı verdi. "hakkın geçti birlikte çalıştık ettik eyledik içimden geldi 25 çıta arı vereceğim." diye tutturdu.
 Çarşamba günü iki kovan arıyı bırakmış gitmiş. Israrla istemem dediğim halde bırakıp gitti. Nasip olursa bu gelen arıları mevcut arılarımı güçlendirme de kullanacağım.

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Yeni Karniyollar, yeni arılar, yeni kovanlar, yeni arılık, yeni bir yıl.....

 Bu anlamlı hediyelerinden dolayı Ali Türk abime sonsuz Teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim ebeden razı olsun. Her iki cihanda da bunaltmasın...
 
 
    Takipçilerim bilirler, benim bu arıcılık serüvenim çok ilginçliklerle dolu. 'Arıcılık benim için bitti' dediğim anda Rabbim bir vesileyle arı nasip eder, yüzümü güldürür. Rabbime sonsuz şükür ve hamdü senalar ediyor, buna vesile olan dostlarımdan razı olmasını diliyorum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...