Ads 468x60px

7 Haziran 2012 Perşembe

Karniyol, Karniyol, Karniyol...







Yeni kovanlarımıza ikişer ve üçer çıtayla arıları zayıf bi şekilde böldükten sonra; Ali TÜRK abim göndermiş olduğu altı adet karniyol F1'i az önce kovanlara verdim ve geldim.

Anaları kabul ettirmede kullanılan yönetemlerden biri de bu; ve ben hep bu şekilde ana arıları kabul ettirdim. Zayıf bölmeler yapmak ve açık yavru olmamasına dikkat etmek gerek. Kek bölümünü açmadan 3 gün kovan içinde bekletmek üçüncü günün sonunda kek bölümünü açmak. Çok riskli durumlarda 7 gün beklenmeli ki açık yavru kalmasın 7. günün sonunda verilebilir. Bu yöntemin en büyük riski yağma tehlikesi. İnşallah sorunsuz bi şekilde analarımızı kabul ederlerde daha sonra takviye ve beslemeyle kovanlarımızı geliştiriz.

Ali abi göndermiş olduğun arılar için teşekkürler ellerinize sağlık.

İnşallah arılığımız istediğimiz düzene girmeye başladı sayılır. Bizim açımızdan önemli bir noktayı yakaladık. Bundan sonrası anaların kabul edilip gelişmesine kaldı.

Bu arada Fatih kardeşin başına gelenler benimde başıma geldi.Analardan iki tanesini verirken kaçırdım. Bitanesi kovanların arkasında gezinirken gördüm yakaladım. Bitanesini havada kaptık. İnşallah sakatlamamışızdır. İnsan zarar veririm korkusundan tutamıyor. Herşeyin hayırlısı. Maceralı ve güzel bi öğleden sonrası oldu bizim için.

(kafes içinde ki işçi arıları çıkarmadan vermenin bi sakıncası varmı acaba? Denemek lazım..)

Herkese bol bereketli kazasız belasız sezonlar...

Rabbim yar ve yardımcımız olsun...

Selam ve dua ile...

4 yorum:

  1. Mustafa kardeşim Selamlar,
    Ana arıların hayırlı uğurlu olsun,
    Ana arının yanındaki işci arıları çıkarmaz isen kafesdeki işci arılar ana arıyı korumak amaçlı dışardan gelenlere saldıracaktır bu yüzden
    ana arı tek başına verilmesi gerekiyor zaten anasız kalan bir koloni yeni ana arıyı mutlaka kabul edecektir ama ana arıyı kovana vermeden önce mutlaka ana arı memesi veya ana arı olmadığını kontrol etmen gerekli yoksa yeni ana arıyı kabul etmezler.
    Kafes içinde olsa bile yeni ana arı dışarıdan iğnelemeye çalışırlar yada ana arının bacaklarını ısırırlar,kolay gelsin selamlar saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Mustafa ana arılarıyın hayrını gör.
    Ana arı verilecek bölmeler bir gün önceden yapılırsa daha iyi olur, en az bir gün, süre uzarsa dahada iyi olur. Yani bölme anasız kaldığını bilmeli, bölünüp hemen ana arı verilen kovanlarda kafeste bile ana arıyı öldürebiliyorlar.

    Ben bu güne kadar ana arı kabulunde işçi arı çıkartmadım, aslında bunu forumda bir işlemek lazım.
    Arıbakanı

    Sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil
  3. Ve aleyna aleyküm selam Mehmet abicim Çok teşekkür ederim iyi dilek ve aydınlatığın için.

    YanıtlaSil
  4. ana arı veriken kapalı arı ve gunluk yumurat olsada sıkıntı olmaz eğer mem yaparsa bozarsın sonra anayı salarsın gunluk yumurta olmayacak kim dediyse yanlış demiş yanlış bilgi
    başarılar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...