Ads 468x60px

5 Haziran 2012 Salı

ALLAH KİMSEYİ MARANGOZUN ELİNE DÜŞÜRMESİN









Aylardır yeni kovanlarımızı bekliyorduk.

İşini düzgün yapan sözünün eri marangozları tenzih ederim.

Ama dinden imandan bahseden; dürüstlük deyince mangalda kül bırakmayan; marangozlardan Rabbim cümlemizi korusun.

Nihayet yeni kovanlarımıza kavuştuk. Kavuştuk kavuşmasına ama verdiğim ölçülerde değilde kendi kafasına göre yapmış kovanları ve çıtalar içine küçük geliyor. İşçilik sıfır... Hakkımı helal etmiyorum. Yazıklar olsun. İnsan özenerek yapar. Özenerek yapmasa bile düzgün yapar. Sen marangozsun senin işin bu. İşine hile katmayacaksın. Allah; falan tarikata, filan cemate gir demiyor. İşini düzgün yap dürüst ol diyor. İşine hile katma diyor. Yaptığı dört tahtayı birleştirmekten ibaret fakat onu dahi düzgün yapmayan bir marangoz. Marangoz demiyorum marangozlara hakaret olur. O mesleği hakkıyla taşımayan biri. Çıtaları koyarken çıtların düştüğünü kimisinin milimle tutunduğunu görünce şok oldum. Bu kadarda olmaz üstlükleri koyuyorsun üstlükler tahtıravalli gibi sallanıyor.

Resimler güzel lakin dışı sizi içi beni yakar. Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Ya bu koca Akşehirde marangoz yok ya da biz daha dürüst işinin ehli sözüne sadık birine denk gelemedik.

Arılarımızı eski kovanlarından yeni kovanlara aktardık.  Ve bölmelerimizi yaptık. İşleri bi türlü yoluna koyamadım. Ama kovanların gelmesiyle önemli bir yol kat ettik. Arılığımız şimdi birazdaha derli toplu.

İnşallah daha da iyi olacak.

Yağmuların aşırı yağması sonucu nektar akımı yok. Polen dolu fakat gram bal yok.

Ihlamular açtı. İnşallah bundan sonra nektar akımı iyi olur.

Rabbim cümlemizi hayırlı dürüst içi dışı müslüman olan Allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın.

9 yorum:

  1. Selamunaleykum
    Deveye sormuşlar''Boynun neden egri o yaratık da nerem dogruki demiş bu devirde kendi işini kendin yapacaksın yada Sayın Ali Türk gibi başında bulunacaksın

    YanıtlaSil
  2. Mustafa üzülmemel elde değil, ölçüleri artık kovana uydurmak zorunda kalacaksın::((

    Ben bu güne bir sefer bir abim var ona kovan yaptırdım, oda hatır için yaptı, 120 alt, 80 de katı biçer 4 tahtayı toplar veririm dedi. İşlerini aksatmamak için mesayi bitimi 3 akşamda hepsini bitirdiler, tahta bir taraftan siliniyor, öbür tarafta kanalı açılıyor, öbür tezgahta birleşiyor, bir kaçta usta çagırıverdi, tabi bu usta verdiği sözü mutlaka yerine getiren biriydi, Ali Osman Kargacık videoları filan vardır acayip seri birisi, sonrasında her şeyi kendim yaptım.

    Bu tür işlerde ilk numune toplanır ve çıtalar denenir, sonra işin tamamına girişilir.

    Artık şimdi geri dönüş yok.
    Sağlıcakla kal.
    Ali Türk.
    Senin blokta nedense adsız çıkıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Mustafa kardeşim geçmiş olsun demekden başka bir şey gelmiyor dilimden. Ben kendi kovanlarımı kendim yapıyorum (hobiciyiz ya:).sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil
  4. Mustafa bey,iyi marangoz arıdan anlayacak.İyi malzeme kullanacak.Geçmiş olsun.Saglıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  5. Mustafa kardeşim selamlar,
    kovan ölçüleri verildiğinde insan verdiği ölçüde iş istiyor bu konuda çok haklısın kızmaya,sonuçta bir sürü çerçeven kovanlara uymayacak.
    Arılığın maşallah gittikce büyüyor,
    hayırlı sezonlar diliyorum.

    Selamlar Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. Abi geçmiş olsun.

    İŞçiliği düzgün olmayan marangozların hepsi buralarda sanıyordum demekki oralarda da varmış.

    Hayırlısı daha iyi kovanların olur İnşallah...

    YanıtlaSil
  7. Mustafa abim, Ali abim, Muhteşem abim, Vecdi abim, Mehmet abim, Fatih abim,

    Değerli yorumlarınız ve üzüntümü paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

    Ciddi ciddi kendi kovanlarımı kendim yapmayı düşünüyorum.

    Vecdi abime katılıyorum. Marangoz ya gerçekten çok çok sanatkar biri olacak ya da arı yüzü görmüş biri olacak. Ya değilse gıram anlamıyorlar kovan işinden.

    İnşallah bunda da bi hayır vardır.

    Bu Ülkede bir çok şey gibi; arıcı olmakta zor...

    YanıtlaSil
  8. mustafa isyanında haklısın türkiyede araştırma yapoılmış en güvenilmeyen meslek marangozlar çıkmış.ikinci sıradamermerciler üçüncüsüde araba tamircileri. senin benden almaktan vazgeçtiğin tel altlıklı polenli tabanları şiledli bir arkadaş aldı adam 10 günde bir bana telefon açıp hatırımı soruyor vede kovanlardaki işçiliğimden dolayı bana teşekkür ediyor.bazışeylerde insanlar kendilerinide sorgulamalı. merak ettim o kovanları marangoz size kaç tl ye mal etti birde dikkatimi çekti hiç pervaz yok ballıklarda marangozun kovan pervazından haberimi yok.sizin yerinizde olsam kovanın içine çıtanın bindiği yere 1 cm lik bir çıta çakar ve çerçeveleri üstüne koyunki çıta içine düşmesin . çalışmalarında başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Adem abi malesef ucuza mağal etmeye kalkmak pahalıya mağal oluyor. Sizinle anlaşamamızda kargo masrafları çok etkili oldu. Malesef mesafe uzak.

    Maddi olarak çok ucuza mağal oldu.
    apimayeden aldık altlıkları kargo dahil 40 lira keresteyi özel olarak kendimiz aldık. Altlıkları senden de alsak gene üstlükleri burada yaptıracaktık. Adam dört tahtayı birleştirmekten aciz. Ve bir çok marangoz gezdik çoğu böyle sözünde durmayan aldığı işi gününde teslim etmeyen insanlar çıktı. Dürüst olanlar ise kusura bakmayın işlerim yoğun yetiştiremem dedi. Bu adamanı işleride yoğun değil çoğu kez kapalı oluyordu. Önüne planya destere alan marangozum diye çıkmış piyasaya.

    Keşke yakın olsaydık. Ama işte keşkeler bitmez. Buda bize akıl tokatı olsun...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...