Ads 468x60px

11 Ağustos 2011 Perşembe

Afrika...Ramazanın Bereketi, Harareti, Hareketi, Vs...

Mübarek bir ayda, güzel günler geçirmekteyiz. Sofralarımızda kuş sütü eksik. Bunca bolluk ve bereket içerisinde dahi halimizden şikayetciyiz ve Afrikada yaşananlardan habersiziz... Çok yazık çok...


Rabbim kimini bollukla; kimini yoklukla imtihan edermiş...


Dünyanın en zengin toprakları. Yeraltı zenginlikleri bakımından acaip zengin yerler. Gelin görünki, açlıktan kırılıyor. Neden acaba? Sömürgeci güçlerin sömürüsü, zalimin zulmü.

"Zalimler için yaşasın cehennem..." RNK

Bu gidişe birleri artık dur demeli. Düşünsenize silahlanmaya ayrılan bütçelerin sadece onda biri açlık sorununu ortadan kaldırmaya yetiyor. Fakat; kanla beslenen sözde ileri ülkeler bu işten rant kazanan yaratıklar buna müsade etmemekteler. Herşeyden önce insan olarak bunca zulme sebep olanları ve göz yumanları lanetliyorum. Bir müslüman olarak Rabbimin kendi kudreti, azameti, adaleti, şiddetine havale ediyorum.



"Zalimin zulmü varsa mazlumun Allahı var..."

Ramazan ayı gerçekten bereket ayı.

En baştaki erik resimleri komşumuzun bahçesinden. Dün akşam üstü erik toplamaya gittik. Erikler harika görünüyordu. Bu sene erik ağaçları acaip verimliydi. Bu eriklerde korukken toplanmayıp ermeye bırakılmışlar ve hakikaten güzel görünüyorlardı. Bu eriklerin çok güzel kompostosu oluyor. Nasipse bikaç gün içinde tadına bakarız.


Erik ağacının tepesine çıkıp güzelce bir silkeledikten sonra çoğu döküldü. Yerler kurumuş ot olduğu için yumuşak zemine düşenleri toplamasıda odukça kolay oldu.






Kışın marketten aldığım altın çileklerin tohumlarını çimlendirmiş ve bahçeye ekmiştim. Çok güzel geliştiler ve meyve vermeye başladılar. Bu yaprak keseciklerin içerisinde meyvelerin olgunlaşmasını bekliyoruz. Sarardıktan sonra afiyetle yiyebilriz.

Arılarıma gelince formik asitle mücadele edeceğim ancak havalar sıcak seyrediyor o yüzden henüz yapamadım. Formik asidi kullanırken ülkemiz şartlarında dikkatli olmak gerek. Formik asitte dikkat edilmesi gereken önemli noktalar; kovanlarımızın altının kapalı olması, uygun hava şartları. Eğer asit çabuk buharlarşırsa ana kayıpları söz konsu olmakta. Bu uygulamayı yapacaklar www.aribakani.com. sitesini ve Mehmet YÜKSEL abimizin http://formikasituygula.blogspot.com bloğunu mutlaka ziyaret etsinler. Ona göre bi uygulama yapsınlar. Formik asidin en önemli özelliği kapalı gözdeki varoayıda öldürüyor olması. Bencede bu açıdan çok çok önemli bir asit.

Bu mübarek ayda Rabbim mazlumların yar ve yardımcısı olsun. Zalimlere fırsat vermesin. Bizi bize, bizi şeytanın ve şeytanlaşmış insanların eline bırakmasın. Afrikada ve Dünyanın her yerindeki müslümanlara vede mazlum insanlara yardım etsin.

Selam ve dua ile...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...