Ads 468x60px

17 Mart 2011 Perşembe

ARILAR SÖNDÜ BU İŞ BAŞLAMADAN BİTTİ... KALANLARIN ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN


Bugün acı haberi aldım.


Marmarise gönderdiğim üç kovan arımıdan kalan son iki kovanında söndüğünü öğrendim. Burada ki iki arımdan bir tanesi işyerindeki arımdı; o talan edildi. Köyümüzde buluna arım ise bir avuç kalmış. Takviye verecek arı bulamadım. İnşallah bu son arım kendisini kurtarır. Bu yağan karlardan önce bakmıştım bir avuç arı kalmıştı. Bakmaya korkuyorum. İnşallah köydeki arımda ölmemiştir. Eğer köyde bulunan arımda söndüyse. Üç yıldır uğraştığım arıcılık serüveni nihayete ermiş olacak. Bu iş başlamadan bitecek. Oysa baya bi hayal kurmuş, planlar yapmıştım. Tabi herşeyde vardır bir hayır. Hayatımdaki hadiselerde hep hayır yönünü görmeye çalışırım. Hiç arım kalmasada bu işte bir hayır olduğunu düşünürüm.


Tabi arılarımın sönmesi bu canlılara ve arıcı arkadaşlara olan muhabbetimi sevgimi bitirmeyecek. Arıcılık konusunda epeyce yol katettiğimi düşünüyorum. Çok tecrübelerim oldu. Tüm arılarım sönmeside tecrübe haneme yazılmış bir hadise olacak.


Arıcı o kişidir ki; bir tek arının ölmesine dahi üzülür...( bir kovan değil, bir tek arı...)

Rabbim bu mübarek varlıkları ve bu varlıkları sevenleri korusun, gözetsin, emeklerini zayi etmesin.

2 yorum:

  1. Selamünaleyküm

    Hayatın her alanında iniş çıkışlar olacak önemli olan başarmaya azimli olmaktır. Sonuç itibari ile servetinizin yekünü değildi.
    Araba ile kaza yaptık diye bir daha araba almayacakmıyız bence en iyisininden 2,3 koloni satın alıp kaldığınız yerden devam edin.
    Hayırlı günler...

    YanıtlaSil
  2. Aleykümselam

    Fatih kardeşim

    Çok haklısın. Ali abinin hediyesi F1 im köyde olan arımdı inşallah ona bişey olmamıştır. Müsait bi zamanda gidip bakacağım. Marmaristeki iki kovanımda çok güçlüydü. Ama herşey nasip işi. Yaptığımız bazı uygulamaların yanlışlığını fark ettim. Kim ne derse desin kışın arıya kek verememek gerek. Bu kayıplarda kek vermenin önemli bir payı var.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...