Ads 468x60px

8 Haziran 2012 Cuma

7 Haziran 2012 Perşembe

Karniyol, Karniyol, Karniyol...







Yeni kovanlarımıza ikişer ve üçer çıtayla arıları zayıf bi şekilde böldükten sonra; Ali TÜRK abim göndermiş olduğu altı adet karniyol F1'i az önce kovanlara verdim ve geldim.

Anaları kabul ettirmede kullanılan yönetemlerden biri de bu; ve ben hep bu şekilde ana arıları kabul ettirdim. Zayıf bölmeler yapmak ve açık yavru olmamasına dikkat etmek gerek. Kek bölümünü açmadan 3 gün kovan içinde bekletmek üçüncü günün sonunda kek bölümünü açmak. Çok riskli durumlarda 7 gün beklenmeli ki açık yavru kalmasın 7. günün sonunda verilebilir. Bu yöntemin en büyük riski yağma tehlikesi. İnşallah sorunsuz bi şekilde analarımızı kabul ederlerde daha sonra takviye ve beslemeyle kovanlarımızı geliştiriz.

Ali abi göndermiş olduğun arılar için teşekkürler ellerinize sağlık.

İnşallah arılığımız istediğimiz düzene girmeye başladı sayılır. Bizim açımızdan önemli bir noktayı yakaladık. Bundan sonrası anaların kabul edilip gelişmesine kaldı.

Bu arada Fatih kardeşin başına gelenler benimde başıma geldi.Analardan iki tanesini verirken kaçırdım. Bitanesi kovanların arkasında gezinirken gördüm yakaladım. Bitanesini havada kaptık. İnşallah sakatlamamışızdır. İnsan zarar veririm korkusundan tutamıyor. Herşeyin hayırlısı. Maceralı ve güzel bi öğleden sonrası oldu bizim için.

(kafes içinde ki işçi arıları çıkarmadan vermenin bi sakıncası varmı acaba? Denemek lazım..)

Herkese bol bereketli kazasız belasız sezonlar...

Rabbim yar ve yardımcımız olsun...

Selam ve dua ile...

5 Haziran 2012 Salı

ALLAH KİMSEYİ MARANGOZUN ELİNE DÜŞÜRMESİN









Aylardır yeni kovanlarımızı bekliyorduk.

İşini düzgün yapan sözünün eri marangozları tenzih ederim.

Ama dinden imandan bahseden; dürüstlük deyince mangalda kül bırakmayan; marangozlardan Rabbim cümlemizi korusun.

Nihayet yeni kovanlarımıza kavuştuk. Kavuştuk kavuşmasına ama verdiğim ölçülerde değilde kendi kafasına göre yapmış kovanları ve çıtalar içine küçük geliyor. İşçilik sıfır... Hakkımı helal etmiyorum. Yazıklar olsun. İnsan özenerek yapar. Özenerek yapmasa bile düzgün yapar. Sen marangozsun senin işin bu. İşine hile katmayacaksın. Allah; falan tarikata, filan cemate gir demiyor. İşini düzgün yap dürüst ol diyor. İşine hile katma diyor. Yaptığı dört tahtayı birleştirmekten ibaret fakat onu dahi düzgün yapmayan bir marangoz. Marangoz demiyorum marangozlara hakaret olur. O mesleği hakkıyla taşımayan biri. Çıtaları koyarken çıtların düştüğünü kimisinin milimle tutunduğunu görünce şok oldum. Bu kadarda olmaz üstlükleri koyuyorsun üstlükler tahtıravalli gibi sallanıyor.

Resimler güzel lakin dışı sizi içi beni yakar. Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Ya bu koca Akşehirde marangoz yok ya da biz daha dürüst işinin ehli sözüne sadık birine denk gelemedik.

Arılarımızı eski kovanlarından yeni kovanlara aktardık.  Ve bölmelerimizi yaptık. İşleri bi türlü yoluna koyamadım. Ama kovanların gelmesiyle önemli bir yol kat ettik. Arılığımız şimdi birazdaha derli toplu.

İnşallah daha da iyi olacak.

Yağmuların aşırı yağması sonucu nektar akımı yok. Polen dolu fakat gram bal yok.

Ihlamular açtı. İnşallah bundan sonra nektar akımı iyi olur.

Rabbim cümlemizi hayırlı dürüst içi dışı müslüman olan Allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...