Ads 468x60px

31 Temmuz 2011 Pazar

2011'in İlk Hasadı Yapıldı...

Dün bölmelerde bulunan ve katlı kovanımzıda bulunan balları alıp, sağımını yaptık.

Sağolsun Hasan kardeşimin sağım makinasında, onunda yardımıyla sağdık ve bir teneke bal aldık. Bu sene bal almayıda düşünmüyorduk. Ama nasip olunca oluyor. Bu sene bizim burada ki arıcıların hepsi sağım yaptı ve gayet iyi bal aldılar. Bizim açımızdanda çok iyi bir sezon oldu. Üç kovan arımız 10 kovana çıktı.

24 Temmuz 2011 Pazar

Sanal Alemde Arıcılık

2009 Yılında arıcılığa başladığımda. Şevk ve heyecanla internette hummalı bir çalışmaya girdim. Arıcılık hakkında ne var ne yok aramaya koyulum.


Burada paylaşamadığım fakat, bir çok arıcının hala denemediği birçok değişik uygulamayı sanal alemde öğrendiğim ve

13 Temmuz 2011 Çarşamba

SON BİR KAÇ HAFTANIN ÖZETİ

BU SENE SIĞIR KUYRUKLARI ACAİP BÜYÜK VE ÇİÇEK DOLULAR. UZUN ZAMAN OLMASINA RAĞMEN HALA DİRİ GÖRÜNÜYORLAR İYİ BİR POLEN KAYNAĞI 

2 Temmuz 2011 Cumartesi

BÖLGÜLERE KAT ATILDI

Bölmüş olduğumuz arılar 8-9 ve 10 ar çıtayı basınca kat atmak icab etti. Şu anda kat atılmış arılarımız, 12 - 13 çıtada baskın durumdalar ve iki kovanda kat için geç kalmış olmaktan korkuyorum. Nasip olursa laktik asit uygulaması yapıp meme kontrolüde yapmak istiyorum.

Kat atma konusunda gönül isterdiki elimde kabarmış petek olsada birkaç ham petek ile birlikte üste full petek atsaydım. Bu yüzden ham petek ördüre ördüre katları dolduracağız.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...