Ads 468x60px

30 Haziran 2013 Pazar

Yayladayız...

Ve nihayet yaylardayız... Dün apar topar arıları hazırlayıp köyümüzün yaylasına çıkardık. dayıoğlunun 20 kadar arısı var onunla birlikte benim arıları ve bir kaç dostun arısını da çıkardık yaylaya. Aslında, ben daha bekleyecektim fakat fırsat bu fırsat deyip göndermeye karar verdim. Birde Afyon, Çayda arıcılık yapan Mehmet SÜRÜCÜ  abimle telefon görüşmemizde "Mustafa hiç bekletme hemen çıkar çünkü yıl geçen seneye nazaran bir ay önceden gidiyor." uyarısı etkili oldu. Mehmet abimin dediği doğruydu her zaman  ki gibi bu yılda bir önceki yılı tutmadı.
Fotoğraf makinam olmadığı için resim alamadım. Gece yolculuğu uzun sürdü. Toprak yol dolambaçlı ama, eğlenceliydi.
Gece olmasına rağmen manzara harikaydı. Bir daha ki gidişimizde makinayı götürüp bu eşsiz manzarayı da sizlerle paylaşayım. Bir sürü çiçek vardı etrafta. Bal için her şey harika görünüyordu. Bakalım Mevla'm ne nasip edecek.
Tüm arıcı dostlarımıza bereketli hayırlı sezonlar diliyorum.
Allah yar ve yardımcınız olsun...

20 Haziran 2013 Perşembe

Yaylaya Çıkmadan Önce Arılarım...


Geçen sene arılarımızı yaylaya, Ağustosun 11’de çıkarmış ve kısa sürede balımızı almıştık. Bu sene Ağustosun başı gibi çıkarmayı düşünüyorum.

Nasip olursa katlı olarak ve güçlü koloniyle çıkmayı istiyorum. Her zaman söylediğim gibi bir çok problemin çözümü güçlü arı da yatıyor. Bu nedenle arılarımı şuan itibariyle güçlendirmek için besliyorum.

Tabi bu süre zarfında bazı sorunlarda yaşadım. Bu yazımda da bu sorunları sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlk ve en önemli sorunum iki tane F1 Karniyolumu kabul ettirmede yaşadığım sorun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...