Ads 468x60px

29 Eylül 2010 Çarşamba

GÖRSELLİĞİN ÖNEMİ


Nasip olursa, fotoğraf makinası sorununu halleder etmez bende bloğumda resimlerimi ve videolarımı yayınlamaya başlıyacağım.

Bloglarda görsellik çok önemli. Yapmakta olduklarınızı sözle anlatmanın yanında göstemekte çok ama çok önemli ve etkili.

Blog yazmak; zamanı durdurmak gibi geliyor bana. İnsanoğlu hızla akıp giden şu zaman içersinde geçmişe dair bir çok anısını, düşüncesini ve çok ilgiç fikirlerini kaybediyor unutup gidiyor. İşte, bu anıları, bu anları, bu fikirleri 'BLOG'lamak gerek ki kaybolmasın.

Allah tüm hayrıları tüm güzellikleri, hayır yolunda rızası dahilinde kullanmayı nasip etsin.

27 Eylül 2010 Pazartesi

LAKTİK ASİT UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

LAKTİK ASİTİN HAZIRLANIŞI


Laktik asilt piyasada %80 ve %85 olmak üzere iki şekilde satılmakta.

Yani: 100 lt bir sıvının 80 lt laktik asittir; ya da 85 lt saf laktik asittir.

Laktik asit arıların üzerine püskürtmek suretiyle yapılan bir uygulama ve %15 laktik asit uygulanmalı.

*

Yani; 100 lt lik bir sıvıda 15 lt laktik asit bulunmalı


*** 932 ml lik saf suya 200 ml % 85 lik laktik asit ilave ederek

%15 lik asiti elde ediyoruz.
*

*** 860 ml lik saf suya 200 ml %80 lik laktik asit ilave ederek

%15 lik asiti elde ediyoruz.

LAKTİK ASİTİN UYGULANMASI

Uygulamanın videolu anlatımını ve ayrıntıları aşağı linkte bulabilirsiniz

*

VAROA, KIŞLATMAK, SÖZÜN ÖZÜ GÜÇLÜ KOLONİ...


Dün , köyde anne ve babamın yanındaydım. Köye koymuş olduğum bir kovan arımla ilgilendim. Bir tanesi işyerimin bahçesinde diğer üçü de çam balına gittiler.
Köyde bulunan bir kovan arım; ben köye gittiğimde eğlencem oluyor, onları seyretmek onlarla ilgilenmek bana ayrı bir zevk veriyor.
Arılarımda dün dikkatimi çeken olay; acayip derecede polen getiriyor olmalarıydı. Sanki ilkbaharmış gibi, her gelen arının ayağında polen vardı. Sanırım son çiçeklerini açan sığırkuyruklarından alıyorlar bu polenleri.
İki gün öce laktik asit uygulaması yapmıştım arılarıma. Dün ve önceki günkü kontrollerimde toplam bir tane varoa gördüm şaşırdım. Uygulamanın etkili olamadığını ya da arıların varoasız olduklarının bir göstergesi bu inceleme. İkinci ihtimal çok uzak, tabii ki. Bakalım bugün ya da yarın tekrar bir laktik asit uygulaması yapacağım. Bu arımı burada kışlatmayı düşündüğüm için iyi bakmalıyım.
İlk defa bir arıyı kışlatacağım. Kışlatma olayı bambaşka bir olay. Birçok faktör var arının iyi kışlama yapabilmesi için. En önemli ve ilk madde yeteri kadar yiyecek stok etmeleri. Birçok arıcı kovanları sarar sarmalar üşümesin diye, fakat arı sanılanın aksine soğuktan değil açlıktan ölür. Arıcılığa başladığım ilk günden bugüne en önemli tespitim şu: koloni güçlü olacak. Her türlü hastalığın ve olumsuzluğun ilk veya diğer sebepleri arasında koloninin zayıflığı yatıyor. O yüzden Türk arıcıları güçlü kolonilerle çalışmasını öğrenmelidirler diye düşünüyorum. On çıta oldu mu bir arı, nasıl kat atarım değil de nasıl bölerim diye düşünüyor arıcımız. Ama nicelik değil nitelik önemlidir. Kemiyet değil keyfiyet önemlidir.
Her zaman şunu söylerim; kendisini yenilemeyen yeniliklere ayak uyduramayan kaybolmaya mahkûmdur. Her iş için her olay için bu böyledir. Hayatımız doğru bildiğimiz yanlışlarla dolu. Bir söz vardır ‘haticeye değil neticeye bak’ diye. Bu sözde olduğu gibi netice alınmış ispatlanmış yöntemlere bakmak onları uygulamak lazım. Tarih yerinde sayanları değil karada gemi yüzdürenleri yazar…

24 Eylül 2010 Cuma

ZAMANI YAKALAMAK MI? ZAMANDAN KAÇMAK MI?


İnsanlar daima ölümsüzlüğü arzulamıştır. Ölmemek ilelebet yaşamak…
Bence; insan arkasında hayırlı eseler bırakır ve ne kadar çok güzel dua alırsa o kadar ölümsüzleşir.
‘Halka hizmet Hakka hizmettir’ düşüncesiyle hiç kimseden bir şey beklemeden yalnızca Haktan bekleyerek bir şeyler üretmek, vermek… ne güzel şey.
İşte bunu başarabilmiş insanlar ölümsüzlük yolunda çok ama çok yol kat etmiştir.
Âcizane bende inançlarımın ve evrensel etik değerlerin hedeflediği, ‘ahsen-i takvim’ mertebesine ulaşmış insanlar yolunda bir yerlere ulaşır İlahi rızaya kavuşurum, İnşallah.
Uzun zaman oldu yazmayalı. Bu geçen süre içerisinde çok ama çok bilgi birikimim ve deneyimlerim oldu. Daha önce ki birkaç yazıma bakınca, ne kadar donanımsız ne kadar acemice bir şeyler yazmaya çalışmış olduğumu fark ettim. Bu yazılarda beni tek memnun eden yönüm samimiyetim.
Şimdi yazacağım yazı ve bundan sonraki yazmayı düşündüğüm yazılarım biraz daha donanımlı yazılar olacak. ‘Görüp geçirmiş’ olmak, okuyup anlatmaktan daha etkili oluyor.
“ tüm kötü ev sahiplerine teşekkür ediyorum kiracılarını ev sahibi yaptıkları için”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...